Tips:
Met een porseleinen vorm kan je de taart gemakkelijker uit de vorm krijgen.
Bakpapier kan ook helpen.
Ook leuk om met kinderen te maken!
· 1 ei
· 2 soeplepels bakolie
· 3 soeplepels melk
· 4 soeplepels fijne suiker
· 5 soeplepels bloem
· 2 à 3 stekken rabarber
· 1 koffielepel bakpoeder
Voor het sausje
· 80 gr boter
· 1 ei
· 3 soeplepels fijne suiker
· 1 pakje vanillesuiker
· 1 koffielepel kaneel
· Amandelschilfers, rozijntjes, gehakte amandelen of hazelnoten naar smaak
o Verwarm de oven voor op 175 gr.
o Meng de eerste ingrediënten één na één ( dus eerst 1 ei, dan 2 soeplepels olie…).
o Voeg er een lepel bakpoeder bij
o Giet het deeg in een beboterde porseleinen vorm
o Snij de rabarber in kleine stukjes op het deeg tot de taart helemaal bedekt is
o Bak de taart 20’.
Ondertussen maak je een klein sausje:
o Laat 80 gr boter smelten en iets afkoelen
o Voeg er 1 ei bij, het pakje vanillesuiker en een lepel kaneelpoeder.
o Na 20’ baktijd giet je het sausje over de rabarber en strooi je de rozijntjes, amandelschilfers en/of gehakte noten erover
o Controleer na 20 minuten of ze goudbruin wordt bovenaan, dan is ze klaar
Komt uit “ 40 succesrecepten van Liesbeth en Bie” (van 1993)
Comentarios