top of page
Search

Rabarbertaart gauwgereed

Updated: Aug 21, 2021

Tips:

Met een porseleinen vorm kan je de taart gemakkelijker uit de vorm krijgen.

Bakpapier kan ook helpen.

Ook leuk om met kinderen te maken!



· 1 ei

· 2 soeplepels bakolie

· 3 soeplepels melk

· 4 soeplepels fijne suiker

· 5 soeplepels bloem

· 2 à 3 stekken rabarber

· 1 koffielepel bakpoeder


Voor het sausje


· 80 gr boter

· 1 ei

· 3 soeplepels fijne suiker

· 1 pakje vanillesuiker

· 1 koffielepel kaneel

· Amandelschilfers, rozijntjes, gehakte amandelen of hazelnoten naar smaak


o Verwarm de oven voor op 175 gr.

o Meng de eerste ingrediënten één na één ( dus eerst 1 ei, dan 2 soeplepels olie…).

o Voeg er een lepel bakpoeder bij

o Giet het deeg in een beboterde porseleinen vorm

o Snij de rabarber in kleine stukjes op het deeg tot de taart helemaal bedekt is

o Bak de taart 20’.


Ondertussen maak je een klein sausje:

o Laat 80 gr boter smelten en iets afkoelen

o Voeg er 1 ei bij, het pakje vanillesuiker en een lepel kaneelpoeder.

o Na 20’ baktijd giet je het sausje over de rabarber en strooi je de rozijntjes, amandelschilfers en/of gehakte noten erover

o Controleer na 20 minuten of ze goudbruin wordt bovenaan, dan is ze klaar


Komt uit “ 40 succesrecepten van Liesbeth en Bie” (van 1993)


 
 
 

Comments


Vriendelijke groenten,

't Braam

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van 't Braam?

Laat dan hier je mailadres achter.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram

0498 47 54 60

Langenberg

2460 Lichtaart

Bean Pod
bottom of page