top of page
Search

Rabarbertaart gauwgereed

Updated: Aug 21, 2021

Tips:

Met een porseleinen vorm kan je de taart gemakkelijker uit de vorm krijgen.

Bakpapier kan ook helpen.

Ook leuk om met kinderen te maken!



· 1 ei

· 2 soeplepels bakolie

· 3 soeplepels melk

· 4 soeplepels fijne suiker

· 5 soeplepels bloem

· 2 à 3 stekken rabarber

· 1 koffielepel bakpoeder


Voor het sausje


· 80 gr boter

· 1 ei

· 3 soeplepels fijne suiker

· 1 pakje vanillesuiker

· 1 koffielepel kaneel

· Amandelschilfers, rozijntjes, gehakte amandelen of hazelnoten naar smaak


o Verwarm de oven voor op 175 gr.

o Meng de eerste ingrediënten één na één ( dus eerst 1 ei, dan 2 soeplepels olie…).

o Voeg er een lepel bakpoeder bij

o Giet het deeg in een beboterde porseleinen vorm

o Snij de rabarber in kleine stukjes op het deeg tot de taart helemaal bedekt is

o Bak de taart 20’.


Ondertussen maak je een klein sausje:

o Laat 80 gr boter smelten en iets afkoelen

o Voeg er 1 ei bij, het pakje vanillesuiker en een lepel kaneelpoeder.

o Na 20’ baktijd giet je het sausje over de rabarber en strooi je de rozijntjes, amandelschilfers en/of gehakte noten erover

o Controleer na 20 minuten of ze goudbruin wordt bovenaan, dan is ze klaar


Komt uit “ 40 succesrecepten van Liesbeth en Bie” (van 1993)


148 views0 comments

Comentários


bottom of page