* Je beschikt al over een levende zuurdesem
Voed je desem de avond voordien met 50gr water en 50gr bloem indien je de volgende ochtend aan het deeg wil beginnen.
Ingredienten:
- 450gr bloem (of 350 witte bloem en 100gr semolina)
- 350ml water
- 100gr zuurdesemstarter
- 10gr zout
- 10gr olijfolie + extra om vorm in te vetten
- hand vol verse kruiden
Autolyse:
1) Meng de bloem met 300ml water
Laat 1uur rusten
2) Voeg de starter en 1/2 van de rest van het water toe
Laat 30min rusten
3) Voeg het zout, 1/2 van de rest van het water toe en 10gr olijfolie toe
Vouw 4x om de 30 minuten
4) Vet de bakvorm in met olijfolie of leg er bakpapier in, giet het deeg in de bakvorm
Laat 5u rusten op kamertemperatuur
5) na de rusttijd mag het deeg een nacht in de ijskast
6) haal het deeg 's ochtends uit de ijs
kast en laat nog minimaal 2uur rusten
7) smeer het oppervlakte in met olie en duw er hier en daar gaatjes in met je vingers
8) voeg je topping toe van verse kruiden of in de zomer kleine kerstomaatjes
9) 30min bakken op 220°
Baktechnieken kun je bekijken op volgende link: https://broodenspelen.wixsite.com/desemvoorstarters?fbclid=IwAR0S_LL12SvmAiI-qcIS19tg6QquKx0nnGCqZJVpvRKHafPEepb67VTBAyc
תגובות