top of page
Search

Zuurdesem focaccia met verse kruiden

Updated: Aug 21, 2021

* Je beschikt al over een levende zuurdesem



Voed je desem de avond voordien met 50gr water en 50gr bloem indien je de volgende ochtend aan het deeg wil beginnen.


Ingredienten:


- 450gr bloem (of 350 witte bloem en 100gr semolina)

- 350ml water

- 100gr zuurdesemstarter

- 10gr zout

- 10gr olijfolie + extra om vorm in te vetten

- hand vol verse kruiden


Autolyse:

1) Meng de bloem met 300ml water


Laat 1uur rusten


2) Voeg de starter en 1/2 van de rest van het water toe


Laat 30min rusten


3) Voeg het zout, 1/2 van de rest van het water toe en 10gr olijfolie toe


Vouw 4x om de 30 minuten


4) Vet de bakvorm in met olijfolie of leg er bakpapier in, giet het deeg in de bakvorm


Laat 5u rusten op kamertemperatuur


5) na de rusttijd mag het deeg een nacht in de ijskast


6) haal het deeg 's ochtends uit de ijs


kast en laat nog minimaal 2uur rusten


7) smeer het oppervlakte in met olie en duw er hier en daar gaatjes in met je vingers


8) voeg je topping toe van verse kruiden of in de zomer kleine kerstomaatjes


9) 30min bakken op 220°



282 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page