top of page
Search
Writer's pictureNele Huysmans

Radijsjessalade met harissa-aardappelen

Updated: Aug 21, 2021


Ingrediënten


Vinaigrette

-1 el harissa

-3el wijnazijn

-3el olijfolie


__________________


Salade

-500gr krieltjes

-1 kleine venkel

-1/2 busseltje radijzen + het groen van de radijzen

-1/2 citroen (sap)

-10 tal groene alijven zonder pit

-Enkele takjes munt

-Zwarte peper en zout


1) Kook de krieltjes in de schil met een snuifje zout


2)meng in een kommetje alles voor de vinaigrette


3)Giet de aardappelen af - laat ze een beetje afkoelen en plet ze met de palm van je hand zodat de schil openbarst


4)Meng in een kom met de vinaigrette en zet opzij


5)Schaaf de venkel en de radijzen fijn


6)Meng in een kom met het citroensap en een snuf zout.


7)Zet opzij en plet de olijven met je duim zodat ze openbarsten


8)Meng de muntblaadjes en het groen van de radijzen samen met een scheutje olijfolie en een snuf peper onder de venkel


9)Verdeel op, onder en tussen de aardappelen. Werk af met de olijven en de evt. restjes vinaigrette.


(origineel recept: met merguez worstjes)

78 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page