top of page
nieuwe aardappelen roose (2) (1).jpeg

Nieuw patatjes -Vast kokend

OOGSTTIP

Zet de riek op 30cm van de plant, steek diep in de grond en knik de steel weg van de plant. Zo 'schep' je de patatjes die in de grond zitten eruit. Trek vervolgens aan de plant en kijk of alle aardappelen er af zijn. Hierna doe je op dezelfde plaats dezelfde handeling want er zijn steeds aardappelen die nog in de grond achterblijven.

BEWAARTIP

Dit zijn nieuwe patatjes en dus geen bewaar aardappel. Je oogst wat je die dag zal gebruiken.

Nieuwe patatjes hebben zulke dunne schil en hoef je dus ook niet te schillen. Bij het wassen kan je de schil er vaak al 'afrollen' met je vingers of gebruik je een borsteltje met ruwe haartjes. Men raadt aan de aardappelen twee maal te koken omdat de schil giftig is. Eerste maal kort in zout water tot deze koken, afgieten en vervolgens in nieuw water koken tot ze klaar zijn.

bottom of page